Astro Logiskt

N.E.P.T.U.N.U.S. Kungen av illusion

Kategori: Fiskarna ♓, Jungfrun ♍, Månen ☾, Neptunus ♆, Solen ☉

 Fotograf och Konstnär: Erik Madigan Heck
 
Neptunus i Fiskarna skapar opposition till Jungfrun. Både Fiskarna och Jungfrun genomgår en förrvirrande transit med denna glamorösa och illusoriska planet. Jag kommer själv ihåg när jag hade en Neptunus transit som skapade opposition med min Måne. Jag kände att världen var alldeles konstig, framför allt mina känslor. Jag visste inte om jag var ensam eller inte. Jag kommer ihåg att jag kände mig väldigt förvirrad. Jag drömde så intesiva drömmar och varje morgon när jag vaknde upp så kändes det som om någonting fattades. Man ser mellan raderna och det är svårt att beskriva med ord. Vad människor sa, det spelade ingen roll. Man ser saker och ting och det finns dubbla budskap. Mina känsla var det som avgjorde alla beslut. Jag var bara så ängslig och allt runt omkring mig kändes så mystiskt.
 
Och just nu Så befinner sig Solen i Jungfrun. De närmsta åren så kommer vi vara trötta på våra jobb, eller i allafall det monotona i våra arbeten. Inte konstigt. Men framför allt kommer Jungfrun vakna upp och inse att det finns något större där ute än vad de är vana att tänka på. Den kritiska och kliniska Jungfrun kommer känna sig som ett nervvrak, dock är det ett måste för de måste gå igenom en slag period av deras liv där de måste ge upp rutinerna och gå in i sin drömvärld. 
 
Och Fiskarna ska vi inte prata om. Neptunus i sitt naturliga tecken. Alla känner av denna Neptunianska energi. Medialitet, spiritualitet och mystik. Vi kommer inte undan från Neptunus smygande övertag i våra liv. Själv älskar jag det. Man blir bara så trött på denna fyrkantiga värld. Själv märker jag av att människor har blivit öppnare.
 
Änglar, andar och synska drömmar. Finns inget rätt eller fel. Inte ens vetenskapen kan gå emot för vad vi känner och går igenom. Vi ser igenom illusionen. Eller så blir vi bara förvirrade. Mystisk glamour med inslag av sökande i det inre. När Neptunus befanns sig i Lejonet så fick Hollywood uppleva sin guldiga stjärnstatus pik. Och under 70-talet med Neptunus i Skytten så var det feminism och behåar som brändes. Olika uttryck men med samma syften: Det gäller att söka sig till sitt inre.