Astro Logiskt

V.E.N.U.S a la Stenbocken

Kategori: Stenbocken ♑, Venus ♀

Konstnär: Audrey Kawasaki
 
Stenbocken är faktiskt inte så tråkigt tecken som många tror att dem är. Speciellt Venus i detta tecken är inte alls så boring som man kan tror. Många tror att folk med denna Venus placering är torra men långt ifrån detta. Men Venus i Stenbocken är helt klart mer seriös när det kommer till kärleken. Kärleken är jordnära och realistiskt och man måste ta ansvar för det.

Och så länge Venus befinner sig ni i Stenbocken så måste vi se nu kärleken på ett realistiskt sätt. Venus här hatar spontana och oberäkneliga ryck. Och man är väldigt sparsam med att visa känslor utåt. Kärleken växer långsamt och stadigt. Inget ska ske förhastat. Det är bara så hur Stenbocken fungerar. Det är bara det att Venus trivs ganska bra här.

Att veta hur saker och ting kommer att se ut längre fram. Att tryggheten finns där och lojaliteten. Framför allt att känslorna är stabila när det kommer till kärleken. Det gäller också så för Venus i Oxen som också är ett jordtecken. Det blir dock lite annorlunda när det kommer till Jungfrun. Där ska allt överanalyseras.

Av någon anledning så tänker jag på japansk konst när Venus i Stenbocken dyker upp i mitt huvud. Det är elegant och minimalistiskt med enkla linjer. Allt är tydligt och välplacerat. Tro det eller ej. Faktiskt har många konstnärer en Venus placerad i ett jordtecken. Speciellt i Oxen och så klart i Stenbocken. De har en mycket stark känsla för strukturer och har bra arbetsmoral och självdisciplin för att kunna skapa storverk.