Astro Logiskt

Venus Lyx...En tid för njutning

Kategori: Merkurius ☿, Neptunus ♆, Oxen ♉, Venus ♀, Vågen ♎

 
För några dagar sedan så gick Venus in i Oxen som är ett jordtecken. Venus är Oxens planetariska styrare så man kanske känner av de venusianska kvaliterna i luften! Ett annat tecken som Venus styr är Vågen, ett lufttecken. Då kanske man undrar: Vad är skillnaden?
 
Vågen handlar mer om balans, äktenskap och partnerskap när det gäller affärer.  Den är mer luftig och lättsam i karaktären än vad den är i Oxen.
 
 Venus står för nöjen, hur vi visar vår kärlek, vad vi tycker om, vackra saker och det som gör oss lyckliga. Den feminina och vackra Venus befinner sig i Oxen gör det att man uppskattar vackra saker. Det handlar i Oxens fall om materialism och de fem sinnena. Sånt som ögat ser och som behagar vårt yttre. Denna Venus vill bara njuta, äta god mat, ha på sig lyxiga kvalitativa kläder och lyssna på romantiska melodier. Och den är ytters sensuell och jordisk. Inte bryr den sig om att lösa världen bekymmer. Den vill bara förfina allt.
 
Fulhet avskyr denna Venus som är i Oxen. Just nu så aspekterar Venus självaste Neptunus som befinner sig i Fiskarna, dess naturliga styrare. Neptunus kan man säga är högre oktav av Venus. Neptunus står för mystik, det okända, inspirationen, spiritualism och illusion. Den smyger sig fram och är mer tystlåten men lever in sig stort inuti ens själ.
 
Neptunus är mer osjälvsk i sin karaktär. Så det finns kanske nått mer själslig uttryck av kärlek i luften. Neptunus, denna mystiska planet gör at vi kanske vill söka oss till djupare relationer. Hitta en någon slag själslig kontakt med någon och njuta i romantisk svärmeri. Och inte nog med det det. Merkurius aspekterar Venus med en sextil som gör att det kan finnas lätt kommunikativa utbyten. Om allt mellan himmel och jord medan man har en drink i ena handen.
 
Spirituell Lyx eller Lyx som kanske vill söka till det spirituella. Vem söker vem undrar man.
 
 
Men för Oxar som är födda i början av tecknet har en massa spännanande saker på gång. Framför allt i kärlekens tecken.