Astro Logiskt

Aqua Fisk - Flödande Vatten

Kategori: Fiskarna ♓, Mars ♂, Merkurius ☿, Solen ☉, Vattumannen ♒, Venus ♀

 

Just nu är det två dominanta energier som styr oss i vår vardag. Den ena är Vattumannen (Solen, Merkurius) och den Fiskarna (Venus, Neptunus, Mars). Vi vill gärna umgås i större grupper där man kan känna gemenskap med människor. Det kan vara t ex fotboll, bokklubb eller ett gäng som gillar att sy! Det är framför allt det intellektuella (Merkurius) utbytet som gör att vi kanske känner att vi kommer närmare varandra (Vattumannen). Inte helt ovanligt att geniala idéer kan dyka upp just nu för Vattumannen söker sig till allt som är nytt och originellt. Och det finns en stark fokus just nu att hjälpa sina vänner eller jobba som volontär. Vattumannen är ingen statussökare så vi kanske behandlar alla runt om oss på ett jämlikt sätt. Vad spelar det för roll om någon är svart, vit, kvinna, man, muslim eller svensk, vi är alla lika värda. Vattumannen är trots allt zodiakens humanist och människorätts kämpe!

Sen är det så att Venus, Mars och Neptunus är Fiskarna. Venus är här exalterad och det innebär att Venus kvalitéer blir förstärkta här. Vi tycker just nu att praktiska saker som jobb kan kännas väldigt tråkigt och betungande just nu och vill dagdrömma till en mycket trevligare värld. Är du i en relation så kanske ni går djupare in i relationen. Ömhet, ödmjukhet och framför allt så är det kärlek utan krav som gäller här. Det är generöst och man vill dyka djupt som en fisk i vattnet.  

Men du kanske känner att du får ont i hjärtat när de svagare i detta samhälle har det tufft. Fisken är känd för att vara zodiakens martyr. Så empati är något som alla borde jobba på. Framför allt den andliga sidan. Fiskarna är ett tecken som är kopplat till den osynliga världen där verklighet och den metafysiska världen möts. Framför allt. Det handlar just nu om att avsluta gamla ting innan vi kan börja om på nytt.