Astro Logiskt

Aqua Love - Udda Kärlek

Kategori: Merkurius ☿, Vattumannen ♒, Venus ♀

 

Känner ni av Aqua vibbarna? Vi har både Solen, Merkurius och Venus i Vattumannen. Merkurius är i en Retrograd just nu. Hemma hos mig så funkar inte internet just nu och jag har struntar för det mesta att vara på Facebook. Antingen blir man besatt just nu eller struntar i allt som heter social media. Merkurius är trots allt i Vattumannen.

Men om Venus då. Älskar att skriva om Venus. Så många nyanser denna planet har och så klart beror det på i vilket tecken den är i. Just nu befinner sig Venus i framtidstänkande och mentala tecknet Vattumannen. Kärleken är som vänskap. Man är kamratlig och gör ingen skillnad när den kommer till sin älskade eller sina vänner. För det ska vara jämställt och vänskapligt. Alla är lika mycket värda och detta kan frustrera folk som dejtar andra med denna Venus. Bli inte förvånade om han/hon vill ha med sin bästa polare från Japan och vill att denna vän ska helt klart vara med på er kärleksmiddag. Han/hon älskar er lika mycket. Eller att det ska pratas med telefonen.

Alltså Venus är lite udda här. Det finns en realistisk och mental attityd till kärleken. Dont go to deep. Det finns helt klart en slags coolhets faktor här. Som typ ”jag är för häftig för kärleken” eller något sånt. Glöm allt som heter svartsjuka, det finns inte plats i Vattumannens värld. Man kan inte vara för traditionell här. Alltså så här kan det se ut. Du bort tillsamman med din pojkvän men din vän som är 75 år har ingenstans att bo så du låter honom få stanna hemma för du står inte ut med att han skulle bo på gatan. Och så blir din pojkvän svartsjuk. Och när ni ska gå ut på bio för att se en romantisk film, ja och då får din lesbiska väninna följa med för att hon har gjort slut med sin flickvän så du vill trösta henne. Och så tror din pojkvän att du är bisexuell för han tycker du är för oberäknelig. Men du är inte det, för de är bara dina vänner och ställer så gärna upp för dem. Och själv så tycker du att det är frustrerande att ingen förstår dig när du bara älskar folk för det dom är.

Venus i Vattumannen påminner lite om Venus i Skytten. Men Skytten kräver lite mer äventyr än vad Venus i Vattumannen gör. Det gäller att bryta sig loss från sociala normer när det kommer till kärleken. Och det är inte alltid så lätt. Och det är kanske med dessa dilemma vi har fått ta upp med Venus i Vattumannen.